Ubuntu een geldloze samenleving

Ubuntu? Dit zegt je hoogst waarschijnlijk niets. Ik hoorde er ook pas recentelijk iets over. Maar ik heb me er wat in verdiept en ik moet zeggen dat het een hoopgevend concept is.

Zelf had ik ook al eens nagedacht over hoe onze samenleving eruit zou zien als het geld niet zou bestaan. Je kunt de vruchten van mijn denkwerk hierover terugvinden in dit artikel.

Ik heb dit geschreven zonder dat ik ook maar iets wist over Ubuntu.

Nu ik me in deze materie heb verdiept weet ik dat mijn ideeën over een geldloze samenleving behoorlijk in de goede richting zaten.

Maar de Ubuntu filosofie zit wel heel wat beter in elkaar in vergelijking tot mijn hersenspinsels over dit onderwerp. Het geeft ook veel meer achtergrondinformatie over waarom het geld moet verdwijnen willen we als samenleving echt gaan samen leven.

De meeste mensen zullen vermoedelijk van mening zijn dat een geldloze samenleving grenst aan absolute waanzin. We vallen terug in het stenen tijdperk. De economie stort volledig in. Het zal absoluut het einde betekenen van de menselijke beschaving. We hebben toch al zoveel problemen in de wereld als we nu ook nog het geld gaan afschaffen dan stort werkelijk alles in elkaar.

Dit zijn natuurlijk zeer begrijpelijke reacties van mensen die het Ubuntu verhaal niet kennen. Wij kunnen niet denken zonder geld en daarom kunnen wij ook niet leven zonder geld.

Het Ubuntu verhaal zal je het tegendeel bewijzen. Het is naar mijn smaak het meest vooruitstrevende gedachtegoed dat ik ooit op het internet ben tegen gekomen. Je kunt er geen spelt tussen krijgen. Het is echt mogelijk om samen te leven zonder geld.

Een geldloze samenleving is de ultieme oplossing voor zo goed als alle huidige menselijke problemen. Het is werkelijk verbazingwekkend hoeveel wantoestanden, als sneeuw voor de zon, zullen verdwijnen als het Ubuntu systeem wereldwijd zou worden toegepast.

De vooruitgang die de mens ten deel zou vallen is bijna niet voor te stellen.

Nu zal je  misschien wel denken dat ik op mijn hooft gevallen ben maar ik verzeker je dat het Ubuntuverhaal geen onzin is.

Om betekenisvolle vooruitgang toe te laten in een samenleving is het van belang dat de mensen verder kijken dan hun eigen belang. We moeten beter leren samenwerken om beter te kunnen samenleven. En dit is nu precies de bottle neck.

Denk eens aan al de uitvindingen die zijn gedaan op het gebied van vrije energie. Waarom weten wij daar niets over.

Wie belemmerd deze zo betekenisvolle mogelijkheden. Wie heeft financieel belang bij het in de doofpot stoppen van technieken die ons gratis, schone energie kunnen verschaffen.

Geld is een machtsmiddel waarmee je mensen naar je hand kan zetten. Geld is een ruilmiddel. Ruilen staat gelijk aan handel en handel is onnodig en ongewenst in een Ubuntu samenleving. We hebben geen geld nodig om goederen of diensten uit te wisselen. Op het moment dat we allen gaan bijdragen om het samenleven zo prettig mogelijk te maken verdwijnt de noodzaak tot het drijven van handel. Dit is voor veel, in geld denkende, mensen bijna niet te vatten. Het zal dan ook  wel wat moeite kosten  om mensen hiervan te overtuigen.

Geld is misschien wel  de belangrijkste barrière om tot  werkelijke vooruitgang te komen in om het even welke menselijke samenleving.

Financiële eigen belangen veroorzaken de kloof tussen arm en rijk. Zonder geld zijn er geen armen en rijke mensen. Zonder geld zal de mens veel meer geneigd zijn om  bij te dragen aan de samenleving. Zonder geld zijn er geen machtselite die alles voor ons willen  bepalen en die wij op hun wenken moeten bedienen.

Het huidige geldsysteem is volledig gebaseerd op schuld. Om dit echt goed te begrijpen wil ik je verwijzen naar het boek van Michael Tellinger “Ubuntu Contributionism”.

Om tot succesvolle verbeteringen te komen in de menselijke samenleving moeten we eerst begrijpen wat de huidige situatie precies is. De meeste van ons hebben geen idee wat er zich achter de schermen afspeelt. Michael Tellinger verteld in zijn boek precies dat wat je moet weten over de huidige situatie en hoe we er ons uit kunnen bevrijden.

Ik dacht dat ik al veel wist over wat er zich achter de schermen afspeelt. Maar ik moet zeggen dat ik het nog niet eerder zo duidelijk heb voorgeschoteld gekregen als in het boek: Ubuntu Contributionism” van Michael Tellinger.

Wil je een betere samenleving waar je kinderen volop nieuwe kansen krijgen en alles weer mogelijk is dan moet je dit boek echt lezen.

Als je nu met een kritisch oog kijkt naar het reilen en zeilen van de aardse beschaving dan ben je geneigd te denken dat de wereld om zeep is. Alles, maar dan ook alles, lijkt op instorten te staan. Te veel mensen willen dit nog altijd niet onder ogen zien. En dat is best te begrijpen. Je wordt er ook zo moedeloos van.

Maar voor de mensen die wel willen kijken naar de voortbestaanskansen van onze beschaving, ik kan jullie verzekeren dat er hoop is. En het is echt niet zo complex als we zouden denken. De menselijke beschaving kan relatief snel op een veel hoger plan worden gebracht.

De oplossingen zijn veel eenvoudiger dan je ooit had durven dromen. Ben je  het niet aan jezelf en je medemens verschuldigd om hiervan kennis te nemen en er iets mee te doen?

Je zult het jezelf niet beklagen.

Je kunt het e-boek van Michael Tellinger aanschaffen door te klikken op de hieronder staande link. Je draagt hiermee bij aan het Ubuntu project. Een betere investering kan ik zo gauw niet bedenken.

Ubuntu Contributionism

Hieronder vindt je een introductievideo over Ubuntu Contributionism. In deze video geeft Michael Tellinger een kort overzicht van de Ubuntu filosofie. Het geeft je enig idee waar dit allemaal over gaat. Om echter het hele plaatje te begrijpen is het aan te raden het e-boek aan te schaffen. Het is allemaal in het Engels. Hopelijk komt er snel een Nederlandse vertaling van zijn werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.