De kracht van acht – de voorbereidende stappen

Zie voor meer uitleg over deze voorbereidende stappen dit artikel

Bij het doen van de kracht van acht procedure zal er altijd wel een effect zijn. Om tot optimale resultaten te kunnen komen zijn de volgende punten van belang.

 • Heb vertrouwen in deze procedure
 • Leer hoe je jezelf kan focussen
 • Leer hoe een intentie over te brengen
 • Leer hoe je het resultaat kan visualiseren
 • Leer hoe mentaal te oefenen
 • Leer hoe je los te maken van het resultaat en vertrouwen te hebben in het proces

Door actief bezig te zijn met de kracht-van-achtprocedure, zal een groot aantal van de hierboven genoemde punten verbeteren. Maar toch is het van belang om wat meer kennis op te doen over hoe je jezelf verder kan bekwamen in dit proces. Hieronder geef ik een uittreksel van de voorbereidende stappen uit het boek “THE POWER OF EIGHT” van Lynne McTaggart die iedereen dient te begrijpen en toe te passen om tot de best mogelijke resultaten te komen.

Het is natuurlijk goed om dit boek zelf eerst te lezen. Maar dit is geen vereiste om mee te doen in een sessie van een groep van acht. Het boek is nog niet vertaald en kan daarom niet door iedereen gelezen worden.

Stap 1 Kies een ruimte om in te werken

Het is gebleken dat de procedure sneller en beter werkt als je iedere keer dezelfde ruimte gebruikt om in te werken. Zoek een comfortabele, rustige ruimte uit waar je niet gestoord kan worden.

Stap 2 Focus je denkvermogen

Oefen dagelijks om met je aandacht in het nu te blijven. Je doet dit door je aandacht te richten op de vijf zintuigen terwijl je bezig bent met je dagelijkse activiteiten.

Doe de volgende stappen:

 • Ga in een comfortabele stoel zitten.
 • Adem langzaam en ritmisch. Adem alleen door de neus en niet door de mond. Met ritmisch ademhalen wordt bedoeld dat je evenveel tijd neemt om in te ademen als uit te ademen. Duw je buik iets naar buiten bij het inademen, zodat deze wat naar buiten steekt. Herhaal het in en uitademen na iedere 5 seconden maar zorg ervoor dat je het niet forceert.
 • Doe dit 5 minuten en werk naar 10 minuten.
 • Terwijl je dit doet, richt je je aandacht op je ademhaling.
 • Praktiseer dit herhaaldelijk totdat het wat rustiger wordt in je hoofd.
 • Als je aan een andere manier van mediteren gewend bent en je jezelf daar goed bij voelt gebruik die dan.

Stap 3 Wees medevoelend

Richt je aandacht op je hartstreek alsof je er licht naartoe stuurt. Laat dit licht zich over je gehele lichaam verspreiden. Stuur een liefdevolle gedachte naar jezelf zoals ‘Ik ben gezond en wel en vrij van alle lijden.’ Als je uitademt stel je je dan een wit licht voor dat uitstraalt vanuit je hartstreek. Terwijl je dit doet, denk dan de volgende gedachte ‘Ik waardeer de vriendelijkheid en liefde van alle levende wezens. Mogen alle wezens het goed hebben.’ Denk nu aan iedereen die je lief hebt, dan aan je vrienden en kennissen en uiteindelijk aan de mensen waar je een hekel aan hebt. Voor elk stadium denk je: ‘Moge zij/hij gezond zijn en vrij van lijden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.