De kracht van acht – de procedure

Zie voor de uitleg over deze procedure dit artikel

 1. Vraag aan de groepsleden of iemand met een emotioneel of fysiek probleem de genezingintentie wil ondergaan. Laat deze persoon het probleem in detail uiteenzetten.
 2. Het is gebleken dat intenties beter werken als je jezelf goed voelt. Het is niet altijd mogelijk om te wachten tot je jezelf goed genoeg voelt. Meestal als je in de groep bent, zal je intentie ervoor zorgen dat je jezelf weer beter voelt. Gebruik dit dus niet als excuus om niet aanwezig te zijn.
 3. Discussieer met de groep over het ontwerp van de intentieboodschap.
 4. Plaats alle groepsleden in een cirkel waarbij iedereen elkaars hand vasthoudt. Je kunt er ook voor kiezen dat elk groepslid zijn of haar hand op de persoon legt die de genezingintentie ondergaat.
 5. Ga uit de weg staan. Als je in de groep in een meditatieve staat bent, laat je eigenbelang dan varen. Sta toe dat je jezelf vereenzelvigt met het doel van de intentie. Nadat de intentie duidelijk is, laat die dan los. Denk niet meer aan het resultaat. De kracht die het resultaat teweegbrengt, ligt niet bij jou. Je dient slechts als het medium waardoor de kracht kan werken.
 6. Begin ermee dat elk groepslid zijn/haar ogen sluit en zich concentreert op de ademhaling. Elk groepslid moet er zorg voor dragen dat er geen storende gedachten optreden. Allen houden nu de intentieboodschap in gedachten. Terwijl je dit doet, stel je jezelf, met al je 5 zintuigen, voor dat de ontvanger van de intentieboodschap gezond is en dat het goed met hem/haar gaat op alle aspecten van het leven. Alle groepsleden stellen zich nu voor dat ze in hun hoofd aanwezig zijn met de intentieboodschap. Langzaam brengen ze zichzelf met de intentieboodschap naar hun hartstreek. Daarna stellen ze zich voor dat de intentieboodschap aanwezig is in de hartstreek van de ontvanger. Breng de intentie niet over maar stel je voor dat die bij de ontvanger aanwezig is op het moment dat je de intentieboodschap naar je hart hebt gebracht. Nadat je dit hebt gedaan blijf je 10 minuten lang gericht op de ontvanger. Het komt erop aan dat je zoveel mogelijk aanwezig bent voor de ontvanger. Als er gedachten bij je opkomen richt je dan opnieuw op de ontvanger. Je moet de intentie niet proberen te bekrachtigen door erover te denken. Wees er gewoon voor de persoon en laat De Bron het werk doen. Je kan de woorden van de intentie wel in je gedachten herhalen als je merkt dat je begint af te dwalen. Die worden werken dan als een mantra en kunnen je zo helpen om op de persoon gericht te blijven. Na 10 minuten beëindig je deze procedure op een rustige en kalme manier.
 7. Geef de groepsleden even de tijd om te bekomen. Vraag nu eerst aan de ontvanger hoe hij/zij zich voelt en of er positieve of negatieve veranderingen zijn waargenomen. Vraag dit dan ook aan al de groepsleden om beurten. Maak notities van elke verandering die zich heeft voor gedaan.
 8. Na verloop van tijd kun je ontvangers buiten de groep selecteren.
 9. Elk groepslid maakt zorgvuldige notities van de maandelijkse vooruitgang in zijn of haar leven: gezondheid, relaties, carrière en levensdoel.

Samenvatting

 • Ga naar de ruimte waar de groep bijeenkomt.
 • Kom in je kracht door meditatie.
 • Breng jezelf in een optimale staat van focus door je bewust te zijn van het heden.
 • Kom op dezelfde golflengte door je te richten op compassie en het maken van een betekenisvolle verbinding.
 • Maak de intentie specifiek en duidelijk.
 • Stel jezelf de intentie in detail voor als een vastgesteld feit.
 • Oefen in gedachten, met al je zintuigen, elk detail van de intentieoverdracht.
 • Kies een tijd uit waarin je jezelf goed voelt.
 • Laat de kracht vanuit de bron van het bestaan zijn werk doen door het resultaat aan de bron over te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.