Wiet kopen in de koffieshops?

Voor de wietrokers in Nederland is de hier onderstaande KRO-NCRV uitzending  niet onbelangrijk. Klik op de link in het groen verder in de tekst om naar de uitzending te gaan.

Het wordt echt hoog tijd dat de regering haar maatregelen rond het roken van wiet wijzigt.

Legalisering van wiet heeft zonder twijfel vele voordelen en niet alleen voor de wietroker. Het Nederlandse gedoogbeleid heeft een nefaste werking op de nog altijd illegale wiethandel.

Door het beleid van de Nederlandse regering verdwijnen er miljoenen euro’s in de zakken van criminelen. Er is geen enkele controle op de kwaliteit. De wietroker weet niet waar die zich aan blootstelt.

Er zijn al sporen van pesticiden aangetroffen in wiet die in koffieshops wordt verkocht.

Als je af en toe een joint rookt of je bent een regelmatige gebruiker en je hebt deze uitzending niet gezien op tv dan raad ik je aan het als nog te bekijken. De naam van het programma foute-shit zegt denk ik genoeg.

Voor zover ik het kan bekijken geeft het een goed beeld van wat er precies gaande is en hoe het kan worden opgelost. Het is aan de politiek om dit te doen.

Als je mensen kent die regelmatig wiet roken verwijs ze dan naar dat tv programma of naar dit artikel.  Dan maken we samen de wereld een beetje beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.